PKS Sähkösopimus

PKS Katkot

Katkot-häiriötietopalvelusta näet sähkönjakelun keskeytystilanteen ja niiden sijainnin kartalla. Palveluun kirjautumalla näet omien sähkönkäyttöpaikkojesi häiriötiedot ja voit tilata häiriötiedot tekstiviestinä tai sähköpostina sekä määritellä lähetysajat.

Muilta sivuilta löydät hyödyllistä tietoa sähkökatkoihin varautumisesta ja sähköturvallisuudesta.

Tiedotteet

 • 6.7.2020 16:14:00 Tarkastuslentojen melu saattaa häiritä koti- ja tuotantoelämiä

  Tarkastuslentojen melu saattaa häiritä koti- ja tuotantoelämiä

  Teemme tiistaina Päivö-myrskyn jälkeistä lentotarkastusta helikopterilla. Havainnoimme samalla tämänpäiväisen puuskatuulen aiheuttamia vika- ja riskipaikkoja. Lentoja jatketaan tarvittaessa vielä keskiviikkona.

  Lennoista aiheutuu jonkin verran melua johtoalueen läheisyydessä, joten hevos- ja muille tuotantoeläintiloille voi lennoista olla haittaa. Pyydämmekin siirtämään meluherkät eläimet mahdollisuuksien mukaan sisätiloihin tai ilmoittamaan niistä asiakaspalveluumme puh. 013 2663 100.

  Mahdollisten maastossa havaittujen vikapaikkojen tarkat tiedot voi ilmoittaa PKS:n vikapalveluun puhelimitse 013 2663 900 tai sähköpostitse vikapaikka@pks.fi.

 • 5.7.2020 17:46:00 Pienjännitevikapaikkoja kartoitetaan ja korjataan edelleen

  Pienjännitevikapaikkoja kartoitetaan ja korjataan edelleen

  Viimeisiä pienjännitevikoja korjataan vielä 80 hengen voimin Päivö-myrskyn aiheuttaman suurhäiriön jäljiltä. Uusia vikailmoituksia on tullut tämän päivän aikana ja pyydämme asiakkaitamme ilmoittamaan meille edelleen puuttuvista sähköistä, vallinaisesti toimivista sähköistä ja johdolla olevista puista tarkkoine tietoineen. Myös puhelinnumero on tärkeä, että voimme ottaa tarvittaessa ilmoittajaan yhteyttä. Aiemmin tiedossa olleet viat saataneen korjattua tämän vuorokauden aikana, mutta uusien vikailmoitusten korjaus saattaa mennä huomiselle.

  Ilmatieteen laitos ennustaa Pohjois-Karjalaan huomiselle iltapäivälle jälleen voimakkaita ukkospuuskia, joka voi aiheuttaa uusia sähkökatkoja.

  Pitkien sähkökatkojen korvauskäytännöitä on kerrottu PKS:n nettisivuilla: https://pks.fi/sahkoverkkopalvelut/toimitusvarmuus/hairioihin-varautuminen/korvauskaytannot/

 • 4.7.2020 15:43:00 Vikojen korjaus loppusuoralla

  Vikojen korjaus loppusuoralla

  Reilut parikymmentä asiakasta on vailla sähköjä isotöisten keskijänniteverkon vikojen takia Riistaveden, Kaavin ja Tuusniemen alueella. Sähkölinjaa on jouduttu rakentamaan uudestaan useamman kilometrin matkalta Päivö-myrskyn rikottua rakenteet. Viimeisetkin keskijänniteviat saadaan korjattua tämän päivän aikana.

  Myös valtaosa pienjännitevioista saataneen korjattua tänään. Pj-verkosta saadaan asiakkaiden ilmoitusten perusteella vielä uusiakin vikapaikkahavaintoja, joiden korjaus saattaa venyä huomiselle. Vikoja on tällä hetkellä korjaamassa maastossa noin 120 henkeä ja helikopterilla tarkastetaan verkkoa ilmasta käsin.

Vikakeskeytykset

 • Tällä hetkellä ei ole jakeluhäiriöihin liittyvää tiedotettavaa

Tulevat työkeskeytykset