PKS Sähkösopimus

PKS Katkot

Katkot-häiriötietopalvelusta näet sähkönjakelun keskeytystilanteen ja niiden sijainnin kartalla. Palveluun kirjautumalla näet omien sähkönkäyttöpaikkojesi häiriötiedot ja voit tilata häiriötiedot tekstiviestinä tai sähköpostina sekä määritellä lähetysajat.

Muilta sivuilta löydät hyödyllistä tietoa sähkökatkoihin varautumisesta ja sähköturvallisuudesta.

Tiedotteet

 • 3.8.2018 9:39:00 Ukkonen aiheuttaa sähkövikoja vielä viikonloppuna

  Ukkonen aiheuttaa sähkövikoja vielä viikonloppuna

  Eilen illalla alkaneet ukkoset ovat aiheuttaneet sähkökatkoja koko PKS Sähkönsiirron toimialueella. Salamat ovat rikkoneet muuntamoita ja puita on kaatunut sähkölinjoille. Enimmillään sähköttömänä oli hetkellisesti puolen yön maissa noin 5000 asiakasta. Aamulla oli sähköittä enää noin 100 asiakasta illan ja yön ukkosten jäljiltä, mutta kaikki viat pyritään korjaamaan tämän päivä aikana.

  Ukkosten on ennustettu jatkuvan lauantai iltapäivään asti, joten uusien vikojen syntyminen on todennäköistä. Varaudumme ennakkoon mahdollisiin vikatilanteisiin varaamalla normaalia suuremman määrän viankorjaushenkilöstöä viikonlopulle.

  Salamointi voi aiheuttaa hetkellisiä ylijännitteitä pienjänniteverkkoon. Sen aiheuttamilta laitevioilta voi kotona välttyä irrottamalla herkät sähkölaitteet pistorasiasta.

  Johdoille kallistuneita puita ei saa mennä poistamaan omin voimin, vaan raivaus ja metsätyöt sähköverkossa ja niiden välittömässä läheisyydessä ovat turvallisuussyistä aina ammattilaisten työtä.  Sähkönjakelua vaarantavista ja linjalle kallistuneista puista voi ilmoittaa sähköpostilla osoitteeseen vikapaikka@pks.fi tai soittamalla PKS:n vikapalveluun 013 2663 900.

 • 28.6.2018 14:13:00 Puuskaiset tuulet sähkönjakelun kiusana loppuviikolla

  Puuskaiset tuulet sähkönjakelun kiusana loppuviikolla

  Perjantaina maan länsiosasta lähestyy syvä matalapaine kovine puuskatuulineen ja sateineen kohti Itä-Suomea. Tuuli yltyy puuskissa paikoin noin 20 metriin sekunnissa, mikä aiheuttaa mitä todennäköisimmin sähkökatkoja linjoille kaatuvien puiden takia. Myrskyennuste on annettu perjantain ja sunnuntain väliselle ajalle.

  Ilmatieteenlaitoksen mukaan pohjoisen ja koillisen välinen tuulensuunta on harvinainen voimakkaille tuulille, joten vahinkojen määrä voi olla normaalia suurempi. PKS Sähkönsiirto on varannut verkostoasentajia ja metsäurakoitsijoita sähkönjakelun häiriöiden korjaukseen.

  Johdoille kallistuneita puita ei saa mennä poistamaan omin voimin, vaan raivaus ja metsätyöt sähköverkossa ja niiden välittömässä läheisyydessä ovat turvallisuussyistä aina ammattilaisten työtä.  Sähkönjakelua vaarantavista ja linjalle kallistuneista puista voi ilmoittaa sähköpostilla osoitteeseen vikapaikka@pks.fi tai soittamalla PKS:n vikapalveluun 013 2663 900.

  Asiakkaiden olisi hyvä varautua ennakkoon mahdollisiin sähkökatkoksiin.

  Varautumisen pikaohjeet:
  • pidä matkapuhelimet, tabletit ja niiden vara-akut aina ladattuina ja pidä ne latauksessa, kun sähköt palaavat. Varsinkin pitempiaikaisessa myrskyssä sähkökatkot voivat toistua pian uudelleen.
  • varaa paristokäyttöinen radio esille ja siihen tarvittavat paristot. Huomaa, että matkapuhelinverkot voivat mykistyä, jos tukiasemien vara-akustot tyhjenevät pitkittyneessä katkoksessa.
  • varaa taskulamppu, paristoja, kynttilöitä ja tulitikkuja sekä vanhempaa sähkökeskusta varten varasulakkeita.
  • varaa polttopuita, jos käytössäsi on takka tai puuhella.
  • varaa astioihin juomavettä ja hanki ruokatarvikkeita, joista voit valmistaa ruokaa ilman sähköä.
  • jos valot alkavat palaa himmeästi tai sähköt käyttäytyvät muutoin epänormaalilla tavalla, katkaise sähköt kiinteistön pääkeskukselta tai mittarin painikkeesta ja ilmoita viasta asiakaspalveluun tai vikapaikka-sähköpostiin.
  • seuraa vikatilanteen kehittymistä Katkot-palvelusta.

 • 5.6.2018 8:26:00 Viimeisetkin pienjänniteviat saataneen korjattua tämän päivän aikana

  Viimeisetkin pienjänniteviat saataneen korjattua tämän päivän aikana

  Eilisen puhurin aikaansaannosten korjaus jatkuu tänään täydellä teholla. Keskijänniteviat on saatu yön aikana korjattua, mutta aamulla kello kahdeksan aikaan vailla sähköä oli vielä 660 asiakasta. Eniten vikojen selvitystä oli jäljellä Pyhäselän, Rääkkylän ja Ilomantsin alueella. Pisimmät katkokset yksittäisillä asiakkailla ovat kestäneet noin 20 tuntia. Sääennusteen mukaan puuskainen pohjoistuuli puhaltelee torstaihin saakka, mutta itäisessä Suomessa sen voimakkuus ei todennäköisesti enää riitä aiheuttamaan merkittävästi lisää uusia häiriöitä. Vikojen kimpussa on tänään noin 70 hengen miehistö, joka saanee kaikki loput viat korjattua tämän päivän aikana.
  Kaikkia Katkot-palvelun ja tekstiviesti-ilmoitusten ongelmia ei ole saatu vieläkään ratkaistua, joten vikailmoitustekstiviestit eivät valitettavasti edelleenkään kaikilta osin toimi.

  Johdoille kallistuneita puita ei saa mennä poistamaan omin voimin, vaan asiakkaat voivat ilmoittaa sähkönjakelua vaarantavista ja kallistuneista puista sähköpostilla osoitteeseen vikapaikka@pks.fi tai soittamalla asiakaspalveluun 013 2663 900.

  Lisätietoja: Jukka Ahonen, puh. 050 512 0309

Vikakeskeytykset

 • Tällä hetkellä ei ole jakeluhäiriöihin liittyvää tiedotettavaa

Tulevat työkeskeytykset